Zuid-Evia

ZUID-EVIA IN EEN NOTENDOP

Alles ten zuiden van Aliveri en Krieze wordt beschouwd als Zuid-Evia. Het zuidelijk gedeelte van het eiland, waar de heuvels pas in het uiterste zuiden overgaan in het Ochi gebergte (1399m), laat een bijzonder verrassende natuur zien met een verbluffend achterland. Hier kunt u de drakenhuizen bezichtigen, een van Europa’s mooiste kloven bewandelen en Evia’s mooiste stranden ontdekken.

HOE KUNT U ZUID-EVIA BEREIKEN?

  • vliegtuig

Het vliegveld van Athene ‘Eleftherios Venizelos International Airport’ is het dichtsbijzijnde vliegveld. Vanaf hier is het 17 km naar Rafina en 41 km naar Aghia Marina.

Er is een ferry verbinding via Rafina – Nea Styra. Deze gaat in de ochtend, middag en avond. Daarnaast is er een verbinding Aghia Marina – Nea Styra. Deze gaat frequenter.
  • auto

U kunt Evia bereiken vanaf het vasteland via de havens of via de brug bij Chalkida. Deze verbindt Evia met het vaste land. Vanaf Chalkida is het 112 km naar het zuiden (Marmari).

Zuid-evia

Ontdek wat u in Zuid-Evia kunt beleven; bezoek de indrukwekkende drakenhuizen, wandel over Byzantijnse routes door de Dimosaris kloof en geniet van de prachtige natuurlijke bronnen

Nederlandstalige excursies

Geniet als toerist
Beleef als local

bel ons via: +30 69 8167 3964 (ook via whatsapp & Viber)

Samenvatting:
Hét complete kookboek over de Griekse keuken! Op veler verzoek weer leverbaar in geüpdatete en nu fullcolourversie!

Beoordeling:
“Wat een prachtig boek. De recepten zijn origineel, niet heel moeilijk en zeer smakelijk. bij de recepten staat ook vermeld bij welke gelegenheid het gegeten wordt. Mooi beschreven en het leest heerlijk. Zo wordt het een kookboek wat je lekker in de tuin leest en je inspireert…”

In het kort:
Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten! 

MUST SEE MUST DO

INSPIRATIE

Over Ons

Ontdek Evia is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen het prachtige eiland moet kunnen ervaren zoals de Grieken dat zelf ook doen. Authentiek, Lokaal, met de Griekse gastvrijheid van weleer. 

Instagram