Noord-Evia

NOORD-EVIA IN EEN NOTENDOP

Alles ten noorden van Psachna wordt beschouwd als Noord-Evia. Het noordelijke gedeelte van het eiland laat zich kenmerken door een fascinerende natuur en het bezit vele pittoreske berg- en vissersdorpjes. Het gebied wordt gekenmerkt door prachtige groene heuvels en bergen, afgewisseld met beboste plateaus en valleien en heeft daarom de bijnaam ‘Klein Zwitserland’ gekregen van de Griekse koning Othon.

HOE KUNT U NOORD-EVIA BEREIKEN?

  • vliegtuig

Het vliegveld van Athene ‘Eleftherios Venizelos International Airport’ is het dichtsbijzijnde vliegveld. Vanaf hier is het 211 km naar Pefki via de brugverbinding in Chalkida.

Er is een ferry verbinding via Arkitsa – Loutra Edipsos. Deze gaat in de ochtend, middag en avond. Daarnaast is er een verbinding Glifa – Agiokampos. 

  • auto

U kunt Evia bereiken vanaf het vasteland via de havens of via de brug bij Chalkida. Deze verbindt Evia met het vaste land. Vanaf Chalkida is het 114 km naar het noorden (Pefki).

NOORD-evia

Ontdek wat u in Noord-Evia kunt beleven; laat u betoveren door de prachtige Lichadonissa eilanden, ontspan in de helende thermale warmwaterbronnen van Edipsos en geniet van de zonsondergang in een van de pittoreske vissersdorpjes aan het water

Nederlandstalige excursies

Geniet als toerist
Beleef als local

bel ons via: +3069 8167 3964 (ook via whatsapp & viber)

Samenvatting:
Hét complete kookboek over de Griekse keuken! Op veler verzoek weer leverbaar in geüpdatete en nu fullcolourversie!

Beoordeling:
“Wat een prachtig boek. De recepten zijn origineel, niet heel moeilijk en zeer smakelijk. bij de recepten staat ook vermeld bij welke gelegenheid het gegeten wordt. Mooi beschreven en het leest heerlijk. Zo wordt het een kookboek wat je lekker in de tuin leest en je inspireert…”

In het kort:
Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten! 

MUST SEE MUST DO

INSPIRATIE

Over Ons

Ontdek Evia is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen het prachtige eiland moet kunnen ervaren zoals de Grieken dat zelf ook doen. Authentiek, Lokaal, met de Griekse gastvrijheid van weleer. 

Instagram