Excursies Zuid-Evia

EXCURSIES

Schapen tour Cavo D'Oro Zuid Evia Griekenland

Tour Cavo D'Oro

Ontdek het prachtige achterland van Zuid-Evia en de Cavo D’Oro tijdens deze bijzondere autotoer. Geniet van de prachtige vergezichten, de mooie waterval en diverse oude kerkjes.

Een onvergetelijke dag! Hierbij ziet u heel het Cavo D’Oro gebied. De stops die we onderweg maken zullen u lang heugen. De eerste stop zal een fotostop zijn boven bij het strand van Agios Dimitrios, we vervolgen onze route via Kallianos en gaan zo op weg over onverharde wegen naar de lunchstop op een mooie fotogenieke plek. Op het uiterste punt van het eiland! Een stop bij een van de mooie stranden van dit gebied hoort uiteraard bij het programma. De koffiestop zal in het dorp van de fluittaal gehouden worden. En vervolgens gaan we naar het begin van de rivier waarvan Karystos haar drinkwater betrekt, u kunt hier de oude brug en watermolen zien. Een laatste stop is bij de baai voor Karystos.

Inclusief:
– Transfer
– Huurauto
– Al het eten en drinken tijdens de tour

Ouzoproeverij

“Huh, zit er verschil in ouzo’s?” – Dit is de eerste vraag die ons steevast gesteld wordt en dé oorsprong van de ouzoproeverij. Ontdek alle geheimen van de ouzo samen met lokale mezedes. Een unieke Griekse avond die u nooit zult vergeten!

Tijdens deze bijzondere, informatieve en gezellige avond in Karystos proeft en beleeft u verschillende ouzo’s. In de vroege avond gaan we met zijn allen zitten bij een leuke taverna aan de haven van Karystos. U krijgt een bordje overheerlijke mezedes. De traditionele Griekse hapjes die bij de ouzo horen. Daarna proeven we 6 verschillende ouzo’s. Een ware sensatie en unieke beleving!

Inclusief:
– Transfers (wel zo handig na de ouzo!)
– Ouzo en mezedes

Ouzoproeverij Zuid Evia Griekenland
Bovenaanzicht op de zee berg blauw Evia Griekenland

Kustwandeling Marmari

Ga met ons mee met deze prachtige en toegankelijke wandeling langs de kust van het ‘Gouden Strand’ van Marmari en eindig de wandeling in een authentieke, Griekse sfeer die u nooit meer zult vergeten.

Zuid-Evia leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen op allerlei niveaus. Wij hebben een mooie wandeling voor u uitgezet die voor veel gasten goed te doen is. Het eindpunt is op een unieke locatie waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van het ‘Griekenland gevoel’.

Inclusief:
– Transfers
– Snack

Mili Wandeling

Ga mee met deze wandeling in het achterland van Karystos en maak schitterende foto’s van het avondlicht, de zogenaamde ‘gouden gloed’. De wandeling door de prachtige natuur zal u verrassen! 

Een mooie wandeling die we aan het begin van de avond organiseren. U kunt foto’s maken bij ‘avondlicht’, de zgn. ‘gouden gloed’. De wandeling is voor eenieder die van wandelen houdt te doen. Onderweg zullen we bij een kerkje en een oud huis van een van de burgemeesters van Karystos stoppen. In een kort tijdsbestek doet u ontzettend veel verschillende indrukken op van de omgeving; kerkjes, kloven, bronnen, dorpjes en nog veel meer. Toegankelijke wandeling voor iedereen.

Inclusief:
– Transfer
– Snack naderhand

Aghia Triada Kerk Karystos Zuid Evia Griekenland
Groene zeeegel strand Evia Griekenland

Dimosaris Kloofwandeling

Ga met ons mee met deze spectaculaire wandeling door een van de mooiste kloven van Evia én Europa! We beginnen de wandeling op 1000 meter hoogte en dalen dan af tot zeeniveau. Na afloop zullen we genieten van een heerlijke lichte lunch, vooral het eerste drankje zal dan heerlijk smaken! 

Een spectaculaire wandeling door een van de mooiste kloven van Evia èn Europa! Vanaf Marmari en Karystos is het ongeveer 45 minuten rijden naar het beginpunt van de wandeling bij Rouklia op 1000 meter hoogte. Hier zult u genieten van de adembenemende natuur, de bossen vol met eiken-, kersen- en walnotenbomen en bergstroompjes bepalen het begin van de wandeling. Ook komen we langs een restant van een ‘Drakenhuis’ en een grot. Hierna komen we aan het begin van de kloof die vlakbij het strand van Kallianos uitkomt. We genieten hier onder het genot van een drankje en hapje na van een adembenemende tocht. U krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. Goede schoenen, een lange broek, petje en een bloes zijn een must. Neem voldoende water mee!

Inclusief: 
– Transfers
– Lunchpakket voor onderweg
– Lunch na afloop

Agios Dimitris Kloofwandeling

Wandel boven de kloof van Agios Dimitrios en geniet van de natuur en de prachtige vergezichten. Eindig de wandeling bij het mooiste strand van Zuid-Evia!

Een spectaculaire wandeling! Tijdens de wandeling beginnen we in de kloof. Vanuit daar klimmen we tot ~100m. boven de kloof en daar begint het echte wandelen. We lopen dus de hele tijd op de klif boven de kloof wat spectaculaire vergezichten oplevert. De wandeling is in totaal zo’n ca. 6 uur. We eindigen bij het strand van Agios Dimitris. Een ware parel in Zuid-Evia. Bekend van de flyers en magazins. Tijdens de wandeling krijgt u van ons een lunchpakket mee. Na afloop gaan we nog naar een kleinschalig restaurant in de bergen om nog een lichte lunch tot ons te nemen en voldaan na te genieten van de wandeling.

 Voor geoefende wandelaars. Goede schoenen en lange broek verplicht.

Inclusief:
– Transfers
– Lunchpakket in de kloof
– Lunch na afloop.

Zonsondergang achter de bomen Evia Griekenland
Zonsondergang in de zee zeilboot Evia Griekenland

Boottocht Traditionele Kaiki

Ga met ons de mooie wateren op en geniet met volle teugen van de prachtige Baai van Karystos. In onze traditionele Griekse houten boot gaan we langs verschillende strandjes en zullen we lekker rustig over zee varen. Een boottocht is natuurlijk een must als u Griekenland bezoekt!

We vertrekken om ca. 10:00 uur en varen dan de hele dag in de baai van Karystos. Afhankelijk van het weer kiezen we mooie stranden uit om aan te leggen. Daarna zetten we onze reis weer voort en gaan we genieten van de heerlijke lunch. Klaargemaakt door de familie van de kapitein. Overheerlijk en lokaal.  Er is niks beters dan te genieten van een picknick lunch, met een koel zeebriesje, omringd door het prachtige blauwe water van de Griekse zee. Afhankelijk van de behoefte van de groep blijven we tot in de (late) namiddag op zee voordat we weer aanmeren op de haven van Karystos. Een memorabele en relaxte dag om nooit te vergeten!

Inclusief:
– Transfers
– Kaiki boottocht
– Lunch

Snorkel en Duik Boottocht

Geniet volop van de voormalige koninklijke eilanden voor de kust van Marmari en ervaar de prachtige onderwaterwereld van de Griekse zee!

De zeer professionele duikschool uit Karystos organiseert wekelijks snorkeltochten naar de mooie eilandjes voor de kust bij Marmari. Ooit waren dit de koninklijke eilandjes, nu in privé bezit van diverse eigenaren, waaronder de zoon van Picasso. Wij laten u de eilandjes zien vanaf de boot en bij het voormalig koninklijk eiland waar het koninklijk buitenverblijf staat kunt u heerlijk vanaf het strand snorkelen.U zwemt tussen de diverse kleurrijke vissen die de zee rijk is. De begeleiding is tot in de puntjes verzorgd.

Inclusief:
– Transfers
– Snorkel- en duik uitrusting (inclusief wetsuit)
– Lunchpakket

Snorkelboottocht Zuid Evia Griekenland
Griekse salade Evia Griekenland

Culinaire Avond

Een heerlijke culinaire en traditionele avond! Een gezellig samenzijn met elkaar met overheerlijke gerechten. We dineren bij het #1 restaurant van (Zuid-)Evia! 

Wij halen u ‘s avonds op bij uw accommodatie en daarna zullen we naar het beste restaurant van Zuid-Evia gaan. Dit familierestaurant bezorgt u gegarandeerd een onvergetelijke culinaire avond. Ze houden zelf het vee, verbouwen de groenten, bakken het brood en maken de kaas en yoghurt. Alles is met liefde bereid – en dat proef je!

Inclusief:
– Transfers
– Diner inclusief drankjes

Kitesurfen

Ontdek deze enerverende watersport op een van de meest windzekere locaties van Griekenland. Wanneer de meltemi opsteekt kunt u 20+ knopen verwachten. Enerverend, spannend en erg verslavend!

Altijd al eens willen beleven hoe het voelt om over het water te vliegen? Deze jonge en opkomende watersport is erg toegankelijk voor jong en oud – zelfs Barack Obama en Richard Branson zijn helemaal verknocht aan deze sport. Marmari is een van de meest wind zekere spots van Griekenland en gecombineerd met de professionele begeleiding van de kitesurfschool zult u een onvergetelijke tijd beleven. Lessen zijn verplicht voor beginners. Het aantal lessen voordat u zelfstandig kunt kiten verschilt per persoon. In samenspraak met ons maken wij een afspraak voor de hoeveelheid lessen dat u wilt en op welke dagen (afhankelijk van de wind). Daarna organiseren wij de transfer van en naar het ‘gouden strand’. Natuurlijk is het ook mogelijk om materiaal te huren als u het al kunt. U krijgt een lunchpakket van ons mee om weer op krachten te komen na de lessen.

Inclusief:
– Transfers
– Lunchpakket
– Lessen of materiaalhuur

Zonsondergang in zee Evia Griekenland
Acropolis Athene vanaf Evia Griekenland

Athene Excursie

Dé gelegenheid om kennis te maken met de hoofdstad van Griekenland. Bekijk Athene door onze Griekse ogen en ontdek alles wat Athene u te bieden heeft!

Athene ligt op slechts een uurtje rijden van Rafina. Deze excursie doen we altijd op zondag, zodat u de grote wisseling van de wacht mee kunt maken voor het parlementsgebouw. Een fantastische ervaring en een goed begin van onze dag. Daarna gaan we onder andere verder naar de Acropolis, Plaka en Monastiraki, waar we ook gaan lunchen. De dag zit vol met historie, cultuur en gezelligheid. Een echte aanrader als u een dagje Athene wilt inplannen in uw vakantie.

Inclusief:
– Alle transfers
– Boottickets
– Koffie met wat lekkers
Exclusief entree Acropolis en lunch. Als u 65 jaar of ouder bent, krijgt u op vertoon van uw paspoort of identiteitskaart 50 procent korting op de entreeprijs voor de Acropolis.

GEÏNTERESSEERD IN EEN OF MEERDERE VAN ONZE EXCURSIES?

Samenvatting:
Hét complete kookboek over de Griekse keuken! Op veler verzoek weer leverbaar in geüpdatete en nu fullcolourversie!

Beoordeling:
“Wat een prachtig boek. De recepten zijn origineel, niet heel moeilijk en zeer smakelijk. bij de recepten staat ook vermeld bij welke gelegenheid het gegeten wordt. Mooi beschreven en het leest heerlijk. Zo wordt het een kookboek wat je lekker in de tuin leest en je inspireert…”

In het kort:
Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten! 

EXCURSIEKAART ZUID-EVIA

Op deze kaart staan de excursies in Zuid-Evia aangegeven. U kunt op de rode pijltjes drukken om meer informatie over de excursie te krijgen. Iedere excursie heeft een bijbehorende gekleurde lijn zodat u een goed idee heeft welke route we afleggen.

Wilt u ook de andere excursiekaarten bekijken? Bekijk deze dan hier!

Over Ons

Ontdek Evia is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen het prachtige eiland moet kunnen ervaren zoals de Grieken dat zelf ook doen. Authentiek, Lokaal, met de Griekse gastvrijheid van weleer. 

Instagram