Centraal-Evia

CENTRAAL-EVIA IN EEN NOTENDOP

Alles ten zuiden van Psachna en ten noorden van Aliveri en Krieze wordt beschouwd als Centraal-Evia. De noordkant van het centrale gedeelte van Evia wordt gedomineerd door het Dyrfis-gebergte (1743m). De belangrijkste plaats in het gebied is de hoofdstad van Evia, Chalkida, ook wel bekend als ‘Lady van de Evripos’. Centraal-Evia combineert prachtige vergezichten, indrukwekkende opgravingen in Eretria en schitterende zandstranden.

HOE KUNT U CENTRAAL-EVIA BEREIKEN?

  • vliegtuig

Het vliegveld van Athene ‘Eleftherios Venizelos International Airport’ is het dichtsbijzijnde vliegveld. Vanaf hier is het 98 km naar Chalkida en 116 km naar Eretria.

Er is een ferry verbinding via Skala Oropos – Eretria. Deze gaat in de ochtend, middag en avond.

  • auto

U kunt Evia bereiken vanaf het vasteland via de havens of via de brug bij Chalkida. Deze verbindt Evia met het vaste land.

centraal-evia

Ontdek wat u in Centraal-Evia kunt beleven; wandel door het prachtige Dirfis gebergte, ervaar de hoofdstad Chalkida met haar ‘gekke water’ en geniet van de schitterende zandstranden

Nederlandstalige excursies

Geniet als toerist
Beleef als local

bel ons via: +30 69 8167 3964 (ook via whatsapp & viber)

Samenvatting:
Hét complete kookboek over de Griekse keuken! Op veler verzoek weer leverbaar in geüpdatete en nu fullcolourversie!

Beoordeling:
“Wat een prachtig boek. De recepten zijn origineel, niet heel moeilijk en zeer smakelijk. bij de recepten staat ook vermeld bij welke gelegenheid het gegeten wordt. Mooi beschreven en het leest heerlijk. Zo wordt het een kookboek wat je lekker in de tuin leest en je inspireert…”

In het kort:
Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten! 

MUST SEE MUST DO

INSPIRATIE

Over Ons

Ontdek Evia is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen het prachtige eiland moet kunnen ervaren zoals de Grieken dat zelf ook doen. Authentiek, Lokaal, met de Griekse gastvrijheid van weleer. 

Instagram