Excursies Centraal-Evia

EXCURSIES

Dirfis gebergte Evia Griekenland

Achterland Centraal Evia

Ontdek de adembenemende natuur en prachtige vergezichten van het achterland van Centraal-Evia! 

Tijdens deze indrukwekkende dag volgen we de route naar het bergdorpje Steni. Via Nea Artaki komen we uit bij dit bijzondere bergdorp met een overweldigende natuur. Hier lunchen we bij een restaurant met een prachtig uitzicht en genieten we van de lokale specialiteiten. Een dag die u niet snel meer zult vergeten!

Inclusief:
– Koffie
– Lunch met drankjes

Dagexcursie Noord-Evia

Geniet van het Noordelijke deel van Evia, ‘Klein Zwitserland’. Tijdens deze indrukwekkende dag ontdekt u het bedevaartsoord Prokopi, de kerk van de heilige Ioannis Rossos, het klooster van Osios David en de Dymona waterval. Met zoveel verschillende indrukken wilt u deze dag niet missen!

 

Geniet van dit mooie deel van Evia. Via Chalkida gaan we naar bedevaartsoord Prokopi en bezoeken de kerk van de heilige Ioannis Rossos. Door het prachtige landschap bereiken we het gezellige kustplaatsje Limni. Na de lunch in Kalamoudi is het tijd voor het klooster van Osios David en de waterval van Drymona. Via het achterland en de kust keren we terug naar Eretria.

Inclusief:
– Transfer
– Koffiestops, lunch met drankjes en loukoumades met drankje

Havenplaats Limni Noord Evia Griekenland
Kimi Centraal Evia Griekenland

Dagexcursie Centraal en Kimi

Maak kennis met de highlights van Centraal-Evia. Via kleine dorpjes gaan we naar het mooie bergdorpje Kimi. Bezoek het klooster en slenter door de kleine straatjes. Eindig bij het strand van Kalamos en geniet na van deze mooie dag!

Een dag waarbij u kennis zult maken met de highlights van centraal Evia. Eerst hebben we een koffiestop in Manikia. Daarna vervolgen we onze route naar Kimi via kleine dorpjes. We bezoeken het klooster van Kimi en vervolgens gaan we naar het dorpje. Hier heeft u tijd om zelf het dorp te bekijken, de kleine straatjes met leuke winkeltjes zijn zeer de moeite waard. Op het plein bij de kerk is het standbeeld van Papanikolaou, de uitvinder van de PAP-test. Daarna zullen we naar de boulevard van Kimi gaan. Hier kunt u een heerlijke lunch bij Kalamos voordat we naar de accommodaties terugkeren.

Inclusief:
– Transfers
– Koffiestop
– Lunch met drankjes

Dagexcursie Zuid-Evia

De hoogtepunten van Zuid-Evia in één dag. We bezoeken veel verschillende plekken in het zuiden, waaronder de gezellige stad Karystos en het Rode Kasteel, met een prachtig uitzicht op de baai! Ontdek Zuid-Evia in een bijzonder interessante dag!

Tijdens deze mooie dag vertrekken we naar Zuid-Evia en komen we langs verschillende dorpen en steden onderweg. We gaan naar Karystos en bezoeken daar het Castello Rosso, het Rode Kasteel. Hier hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving van Karystos en de baai. In de verte kunnen we zelfs Kea zien liggen! Daarna houden we een koffiestop bij een traditioneel ‘Kaffenion’ in Karystos voordat u tijd heeft om door de mooie straatjes van deze havenstad te lopen. In de middag lunchen we in een van de beste restaurants die Evia te bieden heeft, natuurlijk weer met drankjes inclusief. We vervolgen deze dag door het pittoreske plaatsje Marmari aan te doen en vertrekken weer naar het noorden via Nea Styra en Porto Buffalo. Een prachtige dag waarin u een heel goed beeld en gevoel van Zuid-Evia krijgt! Aanrader!

Inclusief:
– Koffiestop
– Lunch met drankjes

Anker en Bourtsi Karystos Zuid Evia Griekenland
Boulevard Chalkida Centraal Evia Griekenland

Chalkida

Ontdek samen met ons de bruisende stad Chalkida, de hoofdstad van het eiland Evia!

Bezoek het Karababa Kastro en geniet van het schitterende uitzicht. We bekijken ook het ‘gekke water’ bij de Negro Ponte brug. Vervolgens is er tijd om de stad verder te ontdekken en heerlijk te lunchen in een van de taverna’s aan de kade.

Inclusief:
– Transfers

Wandelmiddag

Een heerlijke natuurwandeling met prachtige vergezichten. Bezoek het mooie kloosterkerkje van Georgios Armas en geniet van een lekkere maaltijd bij Taverna Romeo aan de boulevard van Eretria!

Een sportieve wandeldag voor wie wil. We nodigen u uit om samen met ons een heerlijke wandeling te maken door de mooie natuur met prachtige vergezichten. Indien u dit niet wilt? Geen probleem wij brengen u naar het eindpunt van de wandeling. U kunt alvast genieten van zon, zee en strand en de boulevard van Eretria. Deze middelzware wandeling duurt ongeveer 2 uur. Voor het bezoek aan het mooie kloosterkerkje van Georgios Armas is het wel noodzakelijk dat u eventueel een handdoek of een omslagdoek omknoopt; de schouders en de knieën dienen bedekt te zijn.
 
Inclusief:
– Lunch of diner met drankjes
Zonsondergang achter de bergen Evia Griekenland
Meeuwen vliegen boven de zee Evia Griekenland

Exclusieve Boottocht

Ga mee aan boord van een echte Griekse vissersboot! Samen met Kapitein Dimitrios en zijn zoon maken we een prachtige tocht langs de kust van Eretria en Amarynthos. Een absolute must bij lekker weer!

Met een echte vissersboot, een kaiki, gaan we met kapitein Dimitrios en zijn zoon een prachtige tocht maken langs de kust van Eretria en Amarynthos. In een uur varen we langs de eilandjes van Eretria, langs Amarynthos naar een haventje waar we aanleggen. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Aan boord trakteren wij u op een frappé (ijskoffie) en een drankje. Nadat we terugkeren naar de haven van Eretria zal er een heerlijke lunch aan de ‘Captains table’ op u wachten bij Taverna Romeo aan de boulevard in Eretria. Na afloop van deze excursie ontvangt u een souvenir van ons.

Indien u een keer ’s nachts mee wilt om te zien hoe kapitein Dimitrios en zijn zoon vissen dan kan dat door ons georganiseerd worden.

Deze excursie kan ook als volledige dagexcursie (6 uur in totaal) aangeboden worden inclusief BBQ lunch en ouzo met mezedes bij terugkeer in de haven van Eretria. Vraag naar de mogelijkheden.

Inclusief:
– Transfer
– Koffie en lunch met drankjes

Athene Excursie

Dé gelegenheid om kennis te maken met de hoofdstad van Griekenland. Bekijk Athene door onze Griekse ogen en ontdek alles wat Athene u te bieden heeft!

Athene ligt op slechts een uurtje rijden van Skala Oropos. Deze excursie doen we altijd op zondag, zodat u de grote wisseling van de wacht voor het parlementsgebouw mee kunt maken. Een fantastische ervaring en een goed begin van onze dag. Daarna gaan we onder andere verder naar de Acropolis, Plaka en Monastiraki, waar we ook gaan lunchen. De dag zit vol met historie, cultuur en gezelligheid. Een echte aanrader als u een dagje Athene wilt inplannen in uw vakantie.

Inclusief:
– Alle transfers
– Boottickets
– Koffie met wat lekkers
Exclusief entree Acropolis en lunch. Als u 65 jaar of ouder bent, krijgt u op vertoon van uw paspoort of identiteitskaart 50 procent korting op de entreeprijs voor de Acropolis.

Parthenon Acropolis Athene vanaf Evia Griekenland

GEÏNTERESSEERD IN EEN OF MEERDERE VAN ONZE EXCURSIES?

Samenvatting:
Hét complete kookboek over de Griekse keuken! Op veler verzoek weer leverbaar in geüpdatete en nu fullcolourversie!

Beoordeling:
“Wat een prachtig boek. De recepten zijn origineel, niet heel moeilijk en zeer smakelijk. bij de recepten staat ook vermeld bij welke gelegenheid het gegeten wordt. Mooi beschreven en het leest heerlijk. Zo wordt het een kookboek wat je lekker in de tuin leest en je inspireert…”

In het kort:
Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten! 

EXCURSIEKAART CENTRAAL-EVIA

Op deze kaart staan de excursies in Centraal-Evia aangegeven. U kunt op de rode pijltjes drukken om meer informatie over de excursie te krijgen. Iedere excursie heeft een bijbehorende gekleurde lijn zodat u een goed idee heeft welke route we afleggen.

Wilt u ook de andere excursiekaarten bekijken? Bekijk deze dan hier!

Over Ons

Ontdek Evia is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen het prachtige eiland moet kunnen ervaren zoals de Grieken dat zelf ook doen. Authentiek, Lokaal, met de Griekse gastvrijheid van weleer. 

Instagram