Klimaat Griekenland

KLIMAAT GRIEKENLAND

Het klimaat op Evia, Griekenland is een mediteraan klimaat. Dit kenmerkt zich door zachte winters en droge warme zomers. Dat wil niet zeggen dat het ook altijd zachte winters zijn. Er zijn af en toe jaren dat er meters sneeuw valt. Deze is dan nog zelfs nog te zien op de top van het Dirfis gebergte wanneer u Centraal-Evia bezoekt in april. Leuk weetje: wanneer u van Centraal-Evia naar Noord-Evia rijdt ziet u op de weg allemaal lange sneeuwstokken staan. De hoogte van deze stokken geven u een goed beeld over de hoeveelheid sneeuw die er kan vallen.

ZOMER IN EVIA

De zomermaanden op Evia zijn warm en droog. Over het algemeen is het in Zuid-Evia iets warmer dan in Centraal- en Noord-Evia. In april, mei en juni kan er nog wel eens een regenbui vallen. Daarna blijft het warm en droog tot september. Hittegolven met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 40 graden komen iedere zomer voor. Gelukkig blaast er altijd een verfrissende wind op Evia tijdens de zomer. Dit komt door de zogenaamde Meltemi wind. Dit is een krachtige noordenwind die opsteekt in de middag en dan ook opeens kan gaan liggen in de namiddag. Gelukkig blijft het hierdoor erg goed uit te houden in de zomermaanden.

EVIA VAKANTIE IN OKTOBER

De maanden oktober en november worden in Griekenland ‘mikro kalokairaki’ genoemd, de kleine zomer. Dit omdat u dan nog vaak kans hebt op ontzettend lekker weer en de zee is dan mooi op temperatuur is. Dit is dus ook een perfect moment om van Evia en haar mooie stranden te genieten.

Bekijk de weersvoorspelling voor Evia

ervaar NU het authentieke GRIEKSE eiland evia

Samenvatting:
Hét complete kookboek over de Griekse keuken! Op veler verzoek weer leverbaar in geüpdatete en nu fullcolourversie!

Beoordeling:
“Wat een prachtig boek. De recepten zijn origineel, niet heel moeilijk en zeer smakelijk. bij de recepten staat ook vermeld bij welke gelegenheid het gegeten wordt. Mooi beschreven en het leest heerlijk. Zo wordt het een kookboek wat je lekker in de tuin leest en je inspireert…”

In het kort:
Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten! 

INSPIRATIE

Over Ons

Ontdek Evia is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen het prachtige eiland moet kunnen ervaren zoals de Grieken dat zelf ook doen. Authentiek, Lokaal, met de Griekse gastvrijheid van weleer. 

Instagram