Excursies Noord-Evia

EXCURSIES

lichadonissia Noord Evia Griekenland

Lichadonissia

Ga mee naar de eilandjes voor de westpunt van Evia. Luister naar de geschiedenis van Lichadonissia en speur naar de zeehonden. Een heerlijke dag die bij iedere vakantie hoort!

Een dagexcursie naar de meest noordelijke eilandjes van Evia. Via een mooie route langs de baai van Edipsos gaan we naar de uiterste punt van het eiland. Hier zullen we met een taxibootje langs de eilandjes varen, hopelijk zeehonden spotten en hoort u het een en ander over de geschiedenis van deze eilandjes. Daarna is het tijd om te genieten van zon, zee en strand en een lekkere lunch. Souvlaki, salade en brood. Na een paar uur genoten te hebben van dit heerlijke eilandje keren we terug naar Evia (5 minuutjes varen) en brengen wij u terug naar uw accommodatie.

Inclusief:
– Transfers
– Boottickets
– Koffie, lunch met drankjes

Wandeltocht Noord-Evia

Maak tijdens deze spectaculaire wandeling kennis met het indrukwekkende achterland van Noord-Evia. Een twintig kilometer lange tocht over oude paden brengt u langs mooie kerkjes, bronnen en molens. Een fantastische dag in de ongerepte natuur. 

Op deze spectaculaire wandeldag laten we u kennismaken met het imponerende achterland van Noord-Evia. We nemen u mee op de ca. 20 km. Lange wandeltocht via oude paden langs de mooiste plekjes, waarbij we zeker de nodige kerkjes, bronnen en oude molens zullen tegenkomen. Onderweg houden we een gezellige picknicklunch. De wandeling vereist een goede conditie en de nodige wandelervaring. Het wandelparcours is weliswaar van een gemiddeld niveau, maar omvat zowel klimmen als dalen. Een fantastische dag voor wie houdt van wandelen in een ongerepte natuur. De wandeling gaat onder begeleiding van een ervaren wandelgids.

Inclusief:
– Transfers
– Koffie en picknicklunch

Let op:
Wandelgids spreekt geen Nederlands, alleen (erg goed) Engels

Zee golven Evia Griekenland
Klooster Osios David Drymona Noord Evia Griekenland

Eilandtour Noord-Evia

We gaan naar bedevaartsoord Prokopi voor een bezoek aan de kerk van de heilige Ioannis Rossos. Door het prachtige landschap bereiken we het gezellige kustplaatsje Limni. Na de lunch in Kalamoudi is het tijd voor het klooster van Osios David en de waterval van Drymona. Via Isteia keren we terug naar Artemision en uw accommodatie.

Een dag waarbij u kennis zult maken met de highlights van Noord-Evia. Koffiestop bij  Prokopi, het bedevaartoord. Hier heeft u tijd om zelf het dorpje te bekijken,  met leuke stalletjes en winkeltjes. Een bezoek aan de kerk mag u niet overslaan. Via Limni zullen we via het binnenland naar het klooster van Osios David rijden. Bij het gehuchtje Kalamodi  kunt u een heerlijke lunch gebruiken bij een traditionele taverna. De route terug gaat via diverse kleine dorpjes met nog een fotostop voordat we naar de accommodaties terugkeren.

Inclusief:
– Transfers
– Koffiestops
– Lunch met drankjes en loukoumades met drankje

Stoere Autotocht

Een prachtige tocht langs de spectaculaire kust van Noord-Evia en door het Telethrio- en Xirongebergte. Rij in uw eigen auto – deels ‘off the road’, deels asfalt – door de steeds wisselende landschappen van Noord-Evia en ontdek hooggelegen plateau’s, weidse valleien en afgelegen dorpjes.

Een prachtige tocht langs de kust en het achterland van Noord-Evia. De route gaat zowel langs de spectaculaire kust als door het Telethrio- en Xiron gebergte. De route voert langs dorpjes, plateaus en valleien. Tijdens deze bijzondere excursie ziet u voortdurend wisselende landschappen. We picknicken in het bos. Doordat de route ook langs de kust gaat zal er ook gelegenheid zijn om te zwemmen, dus zwemspullen zeker meenemen. Een dag die u niet snel zult vergeten.
 
Inclusief:
– Jeep of personenauto en brandstof
– Picknicklunch
– Ouzo met mezedes en koffie
 
 
Oude gas tank Evia Griekenland
Pasta met garnalen Evia Griekenland

Kookworkshop

Bereid onder begeleiding een fantastische lunch met vele kleine gerechtjes! Ontdek nu de geheimen van de Griekse keuken! 

Onder de bezielende leiding van Astrid van restaurant Aithrion in Ellinika kunt u een bijzondere workshop volgen. Zij maakt u op eenvoudige wijze deelgenoot van de geheimen van de Griekse keuken. U bereidt zelf een fantastische lunch van vele kleine gerechtjes. De recepten en het exclusieve kookschort neemt u na afloop mee.

Inclusief:
– Transfers
– Lunch
– Recepten
– Ludiek kookschort

Gezellig Avondje Uit

Een oergezellig avondje uit in restaurant Aithrion. Astrid, Yannis en hun kinderen zetten met liefde tongstrelende gerechten op tafel!

Geniet van het heerlijke eten dat Astrid, Yannis en hun kinderen voor u klaarmaken in restaurant Aithrion. Het heerlijk eten, de ongedwongen sfeer en het prachtige uitzicht maken dit avondje uit tot iets speciaals! U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naderhand teruggebracht. De drankjes zijn natuurlijk inclusief zodat niks een leuke avond in de weg staat.
 
Inclusief:
– Transfers
– Verrassingsdiner met drankjes en dessert
Hangende inktvis Evia Griekenland

GEÏNTERESSEERD IN EEN OF MEERDERE VAN ONZE EXCURSIES?

Samenvatting:
Hét complete kookboek over de Griekse keuken! Op veler verzoek weer leverbaar in geüpdatete en nu fullcolourversie!

Beoordeling:
“Wat een prachtig boek. De recepten zijn origineel, niet heel moeilijk en zeer smakelijk. bij de recepten staat ook vermeld bij welke gelegenheid het gegeten wordt. Mooi beschreven en het leest heerlijk. Zo wordt het een kookboek wat je lekker in de tuin leest en je inspireert…”

In het kort:
Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten! 

EXCURSIEKAART NOORD-EVIA

Op deze kaart staan de excursies in Noord-Evia aangegeven. U kunt op de rode pijltjes drukken om meer informatie over de excursie te krijgen. Iedere excursie heeft een bijbehorende gekleurde lijn zodat u een goed idee heeft welke route we afleggen.

Wilt u ook de andere excursiekaarten bekijken? Bekijk deze dan hier!

Over Ons

Ontdek Evia is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen het prachtige eiland moet kunnen ervaren zoals de Grieken dat zelf ook doen. Authentiek, Lokaal, met de Griekse gastvrijheid van weleer. 

Instagram